Educatie

 

Het Fries Landbouwmuseum biedt diverse educatielessen aan voor kinderen van het Primair en Voortgezet Onderwijs.

 

Waar komt ons eten vandaan?

Weet jij wát je eet, waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt? Voor groep 5, 6 en 7 van de basisscholen hebben we twee educatielessen over de techniek van de voedselverwerking.

 

Landbouw is de basis van ons eten. Zowel bij het produceren van het eten op het land als in de verwerking tot producten komt veel techniek bij kijken. Kinderen komen tijdens de technieklessen ‘Waar komt ons eten vandaan’ in aanraking met de techniek van de voedselproductie. Zo gaan kinderen zelf aan de slag met voedselbereiding.

 

In de techniekles ‘Van Pieper tot Patat’ maken kinderen kennis met de aardappel en in de techniekles ‘Van Koe tot Kaas’ maken kinderen kennis met melk. Beide zijn basisproducten in ons dagelijks eten. De kinderen maken van melk een verse kaas of nemen een aardappel mee van huis en maken hiervan patat, puree en lijm.

 

Voor deze lessen komen de kinderen naar het museum. Bij binnenkomst krijgen de kinderen eerst een overall aan. Dan begint het verhaal over wat landbouw eigenlijk is en hoe kaas wordt gemaakt of een aardappel wordt verwerkt. Ze gaan vooral zelf aan de slag. Tijdens de les is er ook tijd om op ontdekkingsreis te gaan door het museum met een opdrachtenspeurtocht. Kortom een smakelijke techniekles.

 

Praktische informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemiek Homan, medewerker educatie , educatie@frieslandbouwmuseum.nl.

GeschiedenisLokaal Fryslan

Via GeschiedenisLokaal Fryslan biedt het Fries Landbouwmuseum lessen aan voor het voortgezet onderwijs, zowel voor VMBO, HAVO als VWO.

 

Wil je onze nieuwsbrief met kinderactiviteiten ontvangen? Klik dan hier en schrijf je in.