Herfstpret in het Fries Landbouwmuseum

 

De herfst is begonnen en dat betekent dat de herfstvakantie alweer voor de deur staat! Bij het Fries Landbouwmuseum zijn van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober leuke activiteiten te doen, allemaal rondom heerlijk eten en de herfst. Hier is wat je allemaal kunt beleven:

 

Knutselen met peulvruchten

We hebben een speciale knutselhoek waar je kunt plakken met peulvruchten. Maak jij een prachtig herfsttafereel of een mooi insect?

 

Experimenteren met je eten

! Wegens groot succes deze week zijn de proefjes uitverkocht! De experimenten kunnen daarom niet meer uitgevoerd worden. Uiteraard bent u voor museumbezoek of het knutselen met peulvruchten van harte welkom.

Kom en ontdek de interessante wereld van voedseltechnologie. Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt als je lekker mag spelen met je eten? Dan is dit jouw moment om los te gaan. Gedurende de herfstvakantie mag je experimenteren met je eten. Blaas een ballon op met gist, maak een lampje van een aardappel of ontdek wat het allerbeste plakt, graan, aardappel of zuivel? Het wordt een smakelijk avontuur vol proefjes en eten!

 

Creatieve Workshops

  • Dinsdag 24 oktober om 14.00 uur: kunst kijken
    Kunstkenner Gita van den Berg neemt je mee op ontdekking door onze expositie "de schilders van het Friese Land". Ze leert je hoe je naar kunst kunt kijken en verschillende schildertechnieken kunt herkennen. Deelname is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het museum. 

  • Woensdag 25 oktober van 13.00 tot 15.00 uur: schilderen met de hele familie
    Vanwege het succes komt de workshop "schilderen met de hele familie" terug! Angelien Geerligs begeleidt je bij het maken van je eigen prachtige schilderij. Het kost €12,50 per persoon, en het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Samen schilderen is nog leuker!

  • Donderdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur: lampion of kaarsenhouder maken
    Tijdens deze workshop kun je een voederbiet omtoveren tot een lampion of een kaarsenhouder. Maak jij een griezelige voederbiet voor Halloween? Deelname kost €7,50 per persoon en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (vanwege veiligheid en snijwerk).

 

Voor de workshops is het handig als je je van tevoren aanmeldt, maar als je spontaan wil deelnemen, is dat ook mogelijk mits er plek is.

 

Wil je wel vast e-tickets bestellen? Druk dan op onderstaande knop en selecteer de juiste datum.

Laat je inspireren door de herfst en kom naar het Fries Landbouwmuseum deze herfstvakantie!